Bodrum Yanaşma Limanı Projesi Büyütülüyor
Bodrum yanaşma limanı projesi için ÇED süreci resmen başlatıldı. Şuan sadece kurvaziyerlerin ve Kos-Bodrum feribotları kullanıyor. Yeni proje kapsamında 130 tekne kapasiteli bir liman olması hedeflendi.
Bodrum Yanaşma Limanı Projesi Büyütülüyor
Turizmin can damarı olacak “Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi Projesi” için ÇED süreci başlatıldı. Halihazırda yalnızca kruvaziyer gemiler ve Kos-Bodrum feribotlarının yanaştığı liman, yeni projeyle kapasitesini genişleterek 130 tekneyi ağırlayabilecek. Projenin maliyetinin 430 milyon TL olduğu açıklandı.
Proje Detayları ve Kapsamı
Bodrum Yolcu Limanı İşletmeleri A.Ş tarafından Kumbahçe Mahallesi, Mantar Burnu mevkiinde işletilmekte olan mevcut Bodrum Yolcu Limanı’nın genişletilmesi planlanıyor. Proje kapsamında, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlar, ilgili mevzuatlar ve Yap-İşlet-Devret sözleşmesi hükümleri doğrultusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kiralanacak.
Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi
Proje, iki rıhtımın deniz alanına, rıhtım yapısı bozulmadan 10-60 metre arasında değişen boylarda toplam 130 adet yat/tekneye güvenli bağlanma imkânı sağlayacak şekilde tasarlandı. Bu yeni düzenleme, teknelerin kışlama taleplerini de karşılayacak. Ayrıca Bodrum’un turizm sektörüne yıl boyunca hizmet verecek.
Beach Club ve Güneşlenme Alanı
Proje kapsamında geri saha alanına bağlantılı olarak toplam 187 m²’lik alanda bir “Beach Club” tesisi yapılması planlanıyor. Bu tesis için ayrıca kazıklı bir platform şeklinde bir güneşlenme alanı inşa edilecek.
Bodrum Yanaşma Limanı Projesi ile Yeni Feribot İskelesi
1 numaralı feribot kapak atma rıhtımının bulunduğu bölgede, dört feribotun düzenli bir şekilde yanaşabileceği toplam 854,10 m²’lik yeni bir feribot iskelesi yapılacak.
Mevcut Tesislerde Yenileme ve Geliştirme
Mevcut Bodrum Yolcu Limanı geri sahasında bulunan binalar şöyle. İdari bina, restoran, akaryakıt istasyonu, yolcu terminali, atık kabul tesisi, trafo, su deposu, misafirhane. Ayrıca otopark sahası gibi tesislerde düzenleme içerisinde. Yeni projeyle birlikte, modern bir idari bina, yolcu terminali, restoran ve kafeler, sanitari üniteleri, beach club, dükkanlar, misafirhane, müştemilat yapıalcak. Ayrıca su deposu plan içerisinde.
Proje ve Turizme Katkısı
Bu büyük ölçekli proje, Bodrum’un turizm kapasitesini ve kalitesini artırarak bölgeye ekonomik katkı sağlamayı hedefliyor. Tekne ve yat sahiplerine yıl boyunca hizmet sunulması, turizmin 12 ay aktif olmasına yardımcı olacak. Ayrıca, yeni feribot iskelesi ve genişletilmiş tesisler ile bölgeye daha fazla turist çekmesi planlandı. Bu da Bodrum’un uluslararası cazibesini artıracak.
MuğlaCity Sosyal Medya ‘dan Bizi Takip Edebilirsiniz
Mugla City Instagram hesabımızı takip edebilirsiniz. Ayrıca Muğla City Facebook grubumuza da katılabilirsiniz.